Новини

146 години от Априлската епопея!

Отново е 1 май…….. Отново камбаните бият тържествено…… Празник е…… ОТБЕЛЯЗВАМЕ 146 ГОДИНИ ОТ СЛАВНАТА АПРИЛСКА ЕПОПЕЯ.

Априлското въстание е символ на вяра и надежда, на края на едно робство и началото на безгранична радост.
Жадуваната свобода възкръсна от сълзите и пепелта на погрома на Априлци.

На 1 май 2022 г., с Литийно шествие от Исторически музей-Панагюрище започна тържественото честване на 146 -та годишнина от обявяването на Априлското въстание в гр. Панагюрище. Начело на шествието беше Поибренският кръст, който е повдигал духа и благославял Хвърковатата чета на Георги Бенковски. С патриотичните си мелодии, Духов оркестър „Делчо Радивчев“ при НЧ „Виделина-1865“ огласяше шествието из улиците на славното ни градче.
На площад „20-ти Април“, националният трибагреник издигна г-н Никола Белишки – кмет на Община Панагюрище. Молебен за благоденствие се отслужи в църквата „Свето Въведение Богородично“.
Тържествата продължават с военно – историческа възстановка „Мъжество и саможертва – Панагюрище 1876“, полагане на венци и цветя пред мемориален комплекс „Априлци“ и Национален митинг – заря.

Отзиви за нас

Почетът с българската история е вълнуващ. Особено значим става със съдействието на служителите. Много благодаря на всички сътрудници на музея! Много музеи сме обиколили, но такова грижовно,съпричастно отношение, както почувствахме тук, никъде не ни бе оказано.

Благодарим!

133 СУ, гр. София

 

133 СУ, гр. София

Нашите приятели

035761940За връзка с нас!

Полезни връзки

Контакти

За връзка с нас

Tel: 0357 62012; 0357 63712

гр. Панагюрище

ул. Райна Княгиня 28

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.