Новини

2 февруари 2018 г. – Световен ден на влажните зони

Темата е „Влажните зони и устойчивото градско бъдеще“

Тази година се акцентира върху влажните зони в градовете и в близост до населените места. Тези зони допринасят за осигуряването на по-благоприятна среда за живеене благодарение на множеството важни функции, които осъществяват. Филтрират замърсителите, подобряват качеството на водите и осигуряват зелени градски площи.

Значението на влажните зони става все по-важно поради непрекъснатото нарастване на броя на хората живеещи в градовете, които към настоящия момент са 4 милиарда души. Според изчисленията на учените, най-малко 64% от влажните зони на планетата са изчезнали от 1900 г. насам, докато паралелно с това се наблюдава бум в нарастването на площта на градовете.

От ключово значение е интегрирането на влажните зони в политиките и плановете за градско планиране. В градовете следва да се разработват и прилагат политики, насърчаващи опазването и популяризирането на влажните зони, тъй като от тях произтичат множество ползи за градското население. В тази насока трябва да се повиши информираността за значението на влажните зони и отговорността на всеки от нас за тяхното опазване.

Отзиви за нас

Почетът с българската история е вълнуващ. Особено значим става със съдействието на служителите. Много благодаря на всички сътрудници на музея! Много музеи сме обиколили, но такова грижовно,съпричастно отношение, както почувствахме тук, никъде не ни бе оказано.

Благодарим!

133 СУ, гр. София

 

133 СУ, гр. София

Нашите приятели

035761940За връзка с нас!

Полезни връзки

Контакти

За връзка с нас

Tel: 0357 62012; 0357 63712

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.