Новини

"Да помним миналото си,за да ни има в бъдещето"

Радка Маркова

Тази вечер от 17:30 часа в Исторически музей-Панагюрище се откри изложба живопис-мозайка под наслов „Да помним миналото, за да ни има в бъдещето”.  Неин автор е г-жа Радка Маркова (Калпакова).

Откриването направи директорът на музея доц.д-р Атанас Шопов който сподели, че днес стартира един салон на изкуствата в Панагюрище и то с авторовата изложба на г-жа  Маркова.  Нейният първи педагог  и преподавател в областта на изобразителното изкуство, г-жа Деничина запозна гостите с кратка биография за Радка Маркова. Тя е родена в Панагюрище. Семейна е. Възпитаничка е на ОУ „Проф.Марин Дринов”, след това продължава образованието си в СОУ „Нешо Бончев”, Учителския институт „Иван Рилски”  гр. Дупница и ЮЗУ „Неофит Рилски” гр. Благоевград. В момента е старши учител в  III ОУ „Гоце Делчев” гр. Петрич.

Авторката на изложбата сподели, че творбите сами говорят за нейното изкуство. Г-жа Маркова благодари на всички любители на изкуството, за това, че уважиха нейната личност. Специална благодарност изказа и на музея в Панагюрище за неговото гостоприемство, като каза, че това е едно уникално място, което всеки българин трябва да посети и ,че това е и причината тя да направи мозайка свързана с Райна Княгиня.  

Всички присъстващи имаха възможност да се докоснат до уникалните творби и да изразят своето възхищение от видяното.

Отзиви за нас

Почетът с българската история е вълнуващ. Особено значим става със съдействието на служителите. Много благодаря на всички сътрудници на музея! Много музеи сме обиколили, но такова грижовно,съпричастно отношение, както почувствахме тук, никъде не ни бе оказано.

Благодарим!

133 СУ, гр. София

 

133 СУ, гр. София

Нашите приятели

035761940За връзка с нас!

Полезни връзки

Контакти

За връзка с нас

Tel: 0357 62012; 0357 63712

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.