Новини

Дарения за месец август

През изминалия месец август Исторически музей - Панагюрище получи две дарения. Първото от тях е от госпожа Диана Николова Салапатийска, която е жителка на град Панагюрище. Тя дари свои скъпи семейни ценности - риза, торба, престилка и пътека, които са ръчно тъкани. Те са принадлежали на баба ѝ, която е живяла в с. Ябланица, Ловешко. 

Второто дарение за месеца е от господин Ангел Атанасов Савов от град Пловдив. Неговото дарение се състои от пет броя монети, пръстеновидна част, връх на стрела, каменно оръдие на труда. Способът на придобиване отново е по наследство. 

Двамата дарители получиха по екземпляр от традиционното Свидетелство за дарение, с което музейната институция им благодари за родолюбивия акт. Волята и на двамата дарители е придобитите вещи да се използват за нуждите на музея.

Отзиви за нас

Почетът с българската история е вълнуващ. Особено значим става със съдействието на служителите. Много благодаря на всички сътрудници на музея! Много музеи сме обиколили, но такова грижовно,съпричастно отношение, както почувствахме тук, никъде не ни бе оказано.

Благодарим!

133 СУ, гр. София

 

133 СУ, гр. София

Нашите приятели

035761940За връзка с нас!

Полезни връзки

Контакти

За връзка с нас

Tel: 0357 62012; 0357 63712

гр. Панагюрище

ул. Райна Княгиня 28

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.