Новини

НОЩ НА МУЗЕИТЕ, 20 МАЙ 2017 г.

На 20 май 2017 г. отбелязахме Нощта на музеите. Нощ, изпълнена с много емоции, настроения и дарения!

Гост на събитието беше г-н Христо Калоянов, председател на Общински съвет-Панагюрище. Директорът на Исторически музей-Панагюрище доц.   д-р Атанас Шопов поздрави присъстващите с добре дошли. Последва връчване на приза "За принос в развитието на музейното дело в  Панагюрище и панагюрския край". Плакет и грамота бяха връчени на г-н Христо Щърбанов, наследник на героя от Априлската епопея 1876 г. Петър Щърбанов. Той и неговия баща Павел Щърбанов са основните дарители с финансови средства за организацията и направата на мемориалната и фотодокументалната експозиция в подземието на Дудековата къща, с което допринасят трайно и безспорно за развитието на музейното дело в Панагюрище и Панагюрския край. Самостоятелно Христо Щърбанов е дарител на препаратите на африкански животни, експонирани в Природонаучния музей и извезване реплика на знамето на Райна Княгиня. Г-н Щърбанов направи поредно дарение, което да се използва за превод и реставрация на архивни документи за нуждите на музея. За този родолюбив жест той получи Свидетество за дарение.

Директорът на музея доц. Шопов официално откри изложбата „Дарения”, като сподели, че дарителството изиграва съществена роля за развитието на всички по-важни обществено процеси. То става съпричастно по най-добрия начин на развитието на културата.

Гостите имаха удоволствието да се насладят на изпълненията на духов оркестър „Делчо Радивчев” при НЧ „Виделина-1865”. Участие в програмата взеха и регионален клуб "Традиция"  Панагюрище, които направиха демострация на оръжия и облекло във времето. Г-н Иван Белишки, член на клуба дари на Исторически музей-Панагюрище  9 монети, за което получи също Свидетелство за дарение.

Отзиви за нас

Почетът с българската история е вълнуващ. Особено значим става със съдействието на служителите. Много благодаря на всички сътрудници на музея! Много музеи сме обиколили, но такова грижовно,съпричастно отношение, както почувствахме тук, никъде не ни бе оказано.

Благодарим!

133 СУ, гр. София

 

133 СУ, гр. София

Нашите приятели

035761940За връзка с нас!

Полезни връзки

Контакти

За връзка с нас

Tel: 0357 62012; 0357 63712

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.