Новини

Откриване на реновирания Природонаучен музей

На 07 ноември 2017 г. Исторически музей – Панагюрище откри реновираната сграда на Природонаучния отдел. Начало на събитието постави доц. д-р Атанас Шопов, директор на музейната институция. Преди да пререже лентата доц. д-р Шопов припомни накратко историята за създаването на Природонаучната сбирка и подчерта, че трябва да я пазим, развиваме и предаваме на поколенията. По стара българска традиция гостите бяха посрещнати с хляб и сол. Те имаха възможност да видят и най-новия препарат на вълк, който беше дарен от инж. Стоян Мачеев.

Обновяването на сградата се реализира по проект „Саниране на фасади, изграждане на рампа за достъп на инвалиди в Природонаучния музей”, а средствата бяха осигурени от капиталовата програма на Община Панагюрище. Проектът е дело на инж. Николай Деянов, а изпълнител фирма „Ив и Ко 2015” ЕООД.

Отзиви за нас

Почетът с българската история е вълнуващ. Особено значим става със съдействието на служителите. Много благодаря на всички сътрудници на музея! Много музеи сме обиколили, но такова грижовно,съпричастно отношение, както почувствахме тук, никъде не ни бе оказано.

Благодарим!

133 СУ, гр. София

 

133 СУ, гр. София

Нашите приятели

035761940За връзка с нас!

Полезни връзки

Контакти

За връзка с нас

Tel: 0357 62012; 0357 63712

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.