Новини

П Р И З И В

Навършват се 100 години от Първата световна война. Делът на Панагюрско в тази война е значим и открояващ се. Въпреки че резултатите от нея са пагубни за страната ни, ние потомците сме длъжни да отдадем заслужена почит на воините и участниците във войната.

Историческата памет на Панагюрския край изисква да положим усилия за събиране на целия спектър от материали за участниците във войната. Очакваме това да се случи до 20 септември 2017 г., преди началото на кампанията по отбелязване на годишнината. С тях ще се образува безценен фонд от информация, документираща важен период от историята ни. В резултат на общественозначимото начинание в Исторически музей-Панагюрище през месец октомври ще бъде открита изложба.  

Музейните специалисти в Панагюрище се обръщат към жителите на града и селата в общината с родови корени от героичното Средногорие, да внесат своя принос във фонда.

Нека съхраняваните от тях културно-исторически ценности да станат обществено достояние – най-дълбокият синовен поклон пред тези, които защитаваха националната кауза!

Щастлив е онзи, който отдава лично притежание на „ползу роду болгарско му”!

Исторически музей-Панагюрище е мястото за съхранение на веществено-документални материали от всички селища в общината. Със съвместни усилия на всички потомци на участвалите в Първата световна война да осветлим героизма на заслужилите.

 

Падналите на бойното поле или завърналите се от фронта живи с воински отличия на гърди са общата ни гордост и слава!

 

Очакваме вашите писма, телефонни обаждания и имейли на адрес:

 

 

Исторически музей-Панагюрище

ул. „Райна Княгиня” № 28

Панагюрище – 4500

 

Тел. 0357 6 37 12 и 0357 6 20 12

 

е-mail: hismuzpan@abv.bg

 www.museumpan.com  

 

ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ-ПАНАГЮРИЩЕ

 

 

 

 

                                          

Отзиви за нас

Почетът с българската история е вълнуващ. Особено значим става със съдействието на служителите. Много благодаря на всички сътрудници на музея! Много музеи сме обиколили, но такова грижовно,съпричастно отношение, както почувствахме тук, никъде не ни бе оказано.

Благодарим!

133 СУ, гр. София

 

133 СУ, гр. София

Нашите приятели

035761940За връзка с нас!

Полезни връзки

Контакти

За връзка с нас

Tel: 0357 62012; 0357 63712

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.