Новини

С богата програма отбелязахме Международния ден на музеите

На 18 май 2019 г. Исторически музей-Панагюрище отбеляза Международния ден на музеите.  Празникът се отбеляза с богата програма. Тя започна с откриване на изложба "Дарения-реликви на музея II". Изложбата включва интересни и ценни археологически находки, етнографски материали и художествени произведения, дарения на музейната институция.

Последва връчване на почетна награда и плакет „За принос в развитието на музейното дело в Панагюрище и Панагюрския край”. Наградата получи  г-жа Спаска Тасева - председател на Народно читалище "Виделина-1865" гр. Панагюрище.

Всички гости имаха възможност да се насладят на изпълненията на Духов оркестър „Делчо Радивчев“ при Народно читалище „Виделина-1865“, град Панагюрище ,както и да се докоснат до представените от клуб "Традиция" гр. Панагюрище различни видове оръжия и униформи.

Поздравителни адреси музеят получи от Община Панагюрище и "Оптикс"АД.

Хиляди гости на града посетиха експозициите на музея, за които имаше вход свободен през целия ден и Нощта на музеите.

Отзиви за нас

Почетът с българската история е вълнуващ. Особено значим става със съдействието на служителите. Много благодаря на всички сътрудници на музея! Много музеи сме обиколили, но такова грижовно,съпричастно отношение, както почувствахме тук, никъде не ни бе оказано.

Благодарим!

133 СУ, гр. София

 

133 СУ, гр. София

Нашите приятели

035761940За връзка с нас!

Полезни връзки

Контакти

За връзка с нас

Tel: 0357 62012; 0357 63712

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.