Новини

"Светъл спомен за Жоро"

Вечерта на 30 юни 2023 г. - емоционална и неповторима, изпълнена с мил спомен за големия актьор от Панагюрище - Георги Радомиров. Беше представен филмът "Сцената бе моя живот" , който успя да препълни залата в Историческия музей. Автори са г-н Атанас Атанасов и г-жа Сивиляна Котларова. Идеята за провеждането на тази вълнуваща, художествена вечер е на Ивана Радомирова, дъщерята на Жоро. "Светъл спомен за Жоро", така тя беше нарекла срещата на общественици, колеги, приятели и семейството на достойния правнук на Орчо войвода. 

Сред специалните гости беше г-жа Галина Матанова, зам.-кмет, която с изключително топли и мили думи откри вечерта. Ивана Радомирова и Атанас Атаносов споделиха пред публиката за таланта, за отговорността, за добротата, за постиженията на панагюрския актьор, за това как той е бил пример за младите и е успявал да ги запали по актьорството.

Изключително ценни материали, свързани с живота на Георги Радомиров бяха дарени на музея от г-н Атанасов. Той сподели, че напълно заслужено е те да бъдат в музея, където ще се съхраняват и занапред и по този начин никога панагюрци няма да загубят връзката с техния любим и неповторим актьор. 

"Най-важното за моя баща беше Панагюрище и панагюрци. Където и да ходеше, каквото и да правеше, каквито и успехи да жънеше, той отново и отново се връщаше в родното Панагюрище. Няма мой приятел, на когото да съм разказвала на града и за баща ми и той да не го е  посетил. Всички ни той всеки път посрещаше с рецитал под старата асма в дома си." - сподели Ивана Радомирова. 

Вечерта завърши със специални подаръци за дъщерята и семейството на Жоро, поднесени от г-жа Матанова, а също така и от доц. д-р Атанас Шопов. Той връчи и Свидетелство за дарение на г-жа Радомирова в знак на благодарност за дарението, което тя направи на музейната институция, а именно хладилник, който да се използва безвъзмездно за музейните нужди. 

"Светъл спомен за Жоро" продължи с лек коктейл под звуците на неговите любими музикални изпълнения. 

Отзиви за нас

Почетът с българската история е вълнуващ. Особено значим става със съдействието на служителите. Много благодаря на всички сътрудници на музея! Много музеи сме обиколили, но такова грижовно,съпричастно отношение, както почувствахме тук, никъде не ни бе оказано.

Благодарим!

133 СУ, гр. София

 

133 СУ, гр. София

Нашите приятели

035761940За връзка с нас!

Полезни връзки

Контакти

За връзка с нас

Tel: 0357 62012; 0357 63712

гр. Панагюрище

ул. Райна Княгиня 28

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.