Новини

145 години от Априлската епопея

 

Априлското въстание е „Българският Олимп“ в нашето национално – освободително движение. То е подготвено от множество събития през Възраждането, които довеждат до неговото избухване.

Годината е 1876, денят 20 април – една паметна дата в българската история. На него  нашите предци се вдигат срещу цяла империя в името на едно – свободата. Макар действията им да не водят пряко до нея, те си остават един от най-ярките примери за себеотрицанието и храбростта, на която е способен българина в името на по-висше благо.

Макар и разгромено, Априлското въстание възвести началото на Освобождението на българския народ от многовековното османско иго. Никой, който иска да разбере духа на националната история, не може да забрави, че когато българите се разделяха с дългото робство и навлизаха в новата си история, трябваше първо да минават през чистилището на априлските възторжени и тъжни пролетни дни.

Отзиви за нас

Почетът с българската история е вълнуващ. Особено значим става със съдействието на служителите. Много благодаря на всички сътрудници на музея! Много музеи сме обиколили, но такова грижовно,съпричастно отношение, както почувствахме тук, никъде не ни бе оказано.

Благодарим!

133 СУ, гр. София

 

133 СУ, гр. София

Нашите приятели

035761940За връзка с нас!

Полезни връзки

Контакти

За връзка с нас

Tel: 0357 62012; 0357 63712

гр. Панагюрище

ул. Райна Княгиня 28

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.