Новини

Делегация на ACES Europe в музея

Днес, 28.09.2021 г., на официално посещение в Исторически музей – Панагюрище беше делегация на ACES Europe (Асоциацията на европейските градове и столици на спорта), водена от нейния президент Джан Франческо Лупатели и генералния секретар Хуго Алонсо, заедно с кмета на Община Панагюрище Никола Белишки и Галина Матанова – заместник-кмет.

Гостите бяха посрещнати от доц. д-р Атанас Шопов – директор на музея, който ги запозна с културно-историческото наследство на Панагюрище. Ръководителите на ACES Europe бяха силно впечатлени от красотата и изяществото на съдовете от Панагюрското златно съкровище и изразиха благодарността си, че са имали възможност да разгледат уникалния сервиз. За спомен от посещението си в Историческия музей гостите получиха скромен подарък със сувенир и печатни издания на музея.

Отзиви за нас

Почетът с българската история е вълнуващ. Особено значим става със съдействието на служителите. Много благодаря на всички сътрудници на музея! Много музеи сме обиколили, но такова грижовно,съпричастно отношение, както почувствахме тук, никъде не ни бе оказано.

Благодарим!

133 СУ, гр. София

 

133 СУ, гр. София

Нашите приятели

035761940За връзка с нас!

Полезни връзки

Контакти

За връзка с нас

Tel: 0357 62012; 0357 63712

гр. Панагюрище

ул. Райна Княгиня 28

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.