Новини

Международен ден на недвижимото културно наследство

недвижимо културно наследство

Днес - 18 април, светът чества Международния ден на недвижимото културно наследство. През 1983 г. ЮНЕСКО обявява 18 април за световен ден за опазване на паметниците на културата и забележителните места. Отбелязването на този ден е от изключително значение за повишаването на обществената осведоменост както за многообразието на недвижимите културни ценности, така и за тяхната уязвимост и усилията, необходими за съхраняването имЗащитата и опазването на този ценен актив изисква активно сътрудничество между държавни институции, местни власти, национални и международни професионални организации.

Министерството на културата поздравява с днешния ден всички, ангажирани в процеса на опазване на недвижимото културно наследство и изразява увереност, че с общите усилия на участниците в този процес ще съхраним и предадем на бъдещите поколения безценните ни културни ценности.

Отзиви за нас

Почетът с българската история е вълнуващ. Особено значим става със съдействието на служителите. Много благодаря на всички сътрудници на музея! Много музеи сме обиколили, но такова грижовно,съпричастно отношение, както почувствахме тук, никъде не ни бе оказано.

Благодарим!

133 СУ, гр. София

 

133 СУ, гр. София

Нашите приятели

035761940За връзка с нас!

Полезни връзки

Контакти

За връзка с нас

Tel: 0357 62012; 0357 63712

гр. Панагюрище

ул. Райна Княгиня 28

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.