Новини

В навечерието на Международния ден на музеите,малките екскурзоводи от детска градина "Райна Княгиня" ни върнаха назад в миналото

Вчера, 18 май 2017 г. в Исторически музей-Панагюрище децата от детска градина "Райна Княгиня" влязоха в ролята на екскурзоводи, за да разкажат за миналото и настоящето на своя роден град Панагюрище. Тържеството откри директорът на градината г-жа Татяна Костадинова. Тя приветства всички гости с добре дошли и благодари на музейната институция за оказаното съдействие. Децата се върнаха назад във миналото и запознаха присъстващите с историята на града, на Панагюрското златно съкровище, разказаха легендата за Яна-символ на храброст. Малките екскурзоводи ни разведоха по панагюрската занаятчийска чаршия, докоснаха ни до старите панагюрски къщи, отведоха ни до мястото на Първото Велико Народно събрание и разказаха за героичната съпротива на панагюрци по време на Априлското въстание и за българската революционерка и национална героиня Райна Княгиня, чието име е и символ на детското заведение.

 

 

Отзиви за нас

Почетът с българската история е вълнуващ. Особено значим става със съдействието на служителите. Много благодаря на всички сътрудници на музея! Много музеи сме обиколили, но такова грижовно,съпричастно отношение, както почувствахме тук, никъде не ни бе оказано.

Благодарим!

133 СУ, гр. София

 

133 СУ, гр. София

Нашите приятели

035761940За връзка с нас!

Полезни връзки

Контакти

За връзка с нас

Tel: 0357 62012; 0357 63712

гр. Панагюрище

ул. Райна Княгиня 28

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.