Новини

Ценно дарение получи музеят

Исторически музей - Панагюрище се сдоби с ценни вещи. Госпожа Радка Караколева ни дари буталка и кърпа, които са принадлежали на баба ѝ Рада Тодорова Арбалиева от с. Баня, родена през 1914 г. Тези вещи са преминали в наследство на сина ѝ, а също така и баща на дарителката - Тодор Стойнов Арбалиев. Изкусен майстор бъчвар, той е снабдявал с бъчви и бурета цялото село Баня. Неговата воля е била, тези ценни семейни реликви, да се предадат на музея, където ще бъдат съхранени за идните поколения. Именно затова неговата дъщеря, госпожа Караколева, дари и портретна снимка на баща си, която също да бъде запазена.

В знак на признателност, директорът на музея, доц. д-р Атанас Шопов, връчи на дарителката традиционното за музея Свидетелство за дарение. Госпожа Караколева ни пожела да получаваме още много дарения, с които да обогатяваме своите фондове и експозиции.

Отзиви за нас

Почетът с българската история е вълнуващ. Особено значим става със съдействието на служителите. Много благодаря на всички сътрудници на музея! Много музеи сме обиколили, но такова грижовно,съпричастно отношение, както почувствахме тук, никъде не ни бе оказано.

Благодарим!

133 СУ, гр. София

 

133 СУ, гр. София

Нашите приятели

035761940За връзка с нас!

Полезни връзки

Контакти

За връзка с нас

Tel: 0357 62012; 0357 63712

гр. Панагюрище

ул. Райна Княгиня 28

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.