Новини

Исторически музей-Панагюрище получи приз "За прослава на Панагюрище и България"

На 18 март, на официална церемония, домакин, на която е ресторант „Каменград“, Ротари клуб-Панагюрище връчи призовете „В прослава на Панагюрище и България“ за 2018 г. Те се присъждат за съпричастност и помощ при решаването на проблемите в обществото, както и за заслуги за прославата на родния край и Родината. Наградата е морална и е в ротарианския дух да насърчава високоморални норми във всички професии и да помага за изграждането на доброжелателство и мир по света.

Сред отличените и е Исторически музей-Панагюрище по повод 75 години от неговото създаване и цялостен принос към музейното дело. Призът бе връчен от президента на Ротари клуб-Панагюрище Нистор Хаинов.

Директорът, доц. д-р Атанас Шопов, благодари за признанието, което се дава на институцията и сподели, че „ние можем да си гледаме работата и да съществуваме, благодарение на партньорството и приятелските контакти именно с такава неправителствена организация, а и с други, и партньорските контакти с бизнеса... Общинската културна институция ИМ-Панагюрище работи, за да въстанови туристопотока, който Панагюрище е имал преди десетилетия. И най-важното е - Панагюрище доказва на много себеподобни селища, че туризъм се прави и в силно индустриализирана зона”.

Доц. Шопов допълни, че "ще бъде радостен от факта, ако можем да бъдем полезни, производствените музейни сбирки по направление да се възстановяват."

Директорът завърши с думите, че "музеят приключи 2018 г. с над 100 000 души посетители. Надявам се да продължаваме да работим все така с вашата подкрепа."

Снимки: 

Отзиви за нас

Почетът с българската история е вълнуващ. Особено значим става със съдействието на служителите. Много благодаря на всички сътрудници на музея! Много музеи сме обиколили, но такова грижовно,съпричастно отношение, както почувствахме тук, никъде не ни бе оказано.

Благодарим!

133 СУ, гр. София

 

133 СУ, гр. София

Нашите приятели

035761940За връзка с нас!

Полезни връзки

Контакти

За връзка с нас

Tel: 0357 62012; 0357 63712

гр. Панагюрище

ул. Райна Княгиня 28

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.