Новини

Исторически музей - Панагюрище участва в обща изложба "Светини" на Регионален исторически музей - Пазарджик

Изложба "Светини"

Със свои експонати Исторически музейПанагюрище участва в обща изложба „Светини” на Регионален исторически музейПазарджик, посветена на 140-годишнината от Априлското въстание. Тя се откри на 22 март 2016 г.  от директора на  РИМ - Пазарджик  Борис Хаджийски. Главният уредник в музея и куратор на изложбата Пенка Николова сподели пред присъстващите : „На нашата покана за участие с вещи от своите фондове и постоянните си експозиции откликнаха всички музеи, към които се обърнахме

Така подредихме една изложба с уникални експонати, които надявам се да сме поднесли по интересен начин на посетителите в изложбата. Представяме 17 емблематични вещи на априлци. Някои от тези безценни експонати за първи път напускат постоянните експозиции на историческите музеи по места, за да гостуват в Пазарджик. А тези музеи са в Копривщица, Брацигово, Батак, Перущица, Панагюрище и Стрелча. В залата освен експонатите-светини, живописни платна и графики от фонда на ХГ „Станислав Доспевски” ще допълват атмосферата на събитието от преди 140 години. Да склоним глава в знак на почит, на уважение към онези самоотвержени родолюбци, които поставиха свободата на Отечеството си над всичко, извървяха страшния път към безсмъртието и дадоха живота си за род и родина".

Отзиви за нас

Почетът с българската история е вълнуващ. Особено значим става със съдействието на служителите. Много благодаря на всички сътрудници на музея! Много музеи сме обиколили, но такова грижовно,съпричастно отношение, както почувствахме тук, никъде не ни бе оказано.

Благодарим!

133 СУ, гр. София

 

133 СУ, гр. София

Нашите приятели

035761940За връзка с нас!

Полезни връзки

Контакти

За връзка с нас

Tel: 0357 62012; 0357 63712

гр. Панагюрище

ул. Райна Княгиня 28

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.