Новини

Колеги от гр. Трявна посетиха музея в Панагюрище

Вчера, 25 октомври 2022 г.  в Исторически музей-Панагюрище на посещение бяха колеги от  музей за резбарско и зографско изкуство в  гр. Трявна, водени от Юлия Нинова - директор. Доц. д-р Атанас Шопов, директор на панагюрския музей и неговият колектив посрещнаха гостите и обмениха опит относно музейните дейности в институциите. Разговаряха за проблемите относно опазването и съхраняването на фондовете и тяхното представяне в постоянни и временни изложби, за опазването на архитектурно-историческите резервати, проблемите и предизвикателствата пред които сме изправени за съхраняването им в автентичният им вид.Обсъдихме и въпроси свързани с организирането  на временни и гостуващи изложби, за работата с публики и деца.

След това доц. Шопов запозна музейните специалисти от Трявна с историята на града и с експозициите на музейните обекти в Панагюрище. Гл.уредник Ирина Ботева и уредникът Методи Навущанов разказаха подробно за историята на Панагюрското златно съкровище. Колегите от тревненския музей останаха очаровани от експонатите до които се докоснаха, провокираха ги различни въпроси, на които те търсеха отговори и  споделиха, че ще се радват и занапред да работим съвместно.

Отзиви за нас

Почетът с българската история е вълнуващ. Особено значим става със съдействието на служителите. Много благодаря на всички сътрудници на музея! Много музеи сме обиколили, но такова грижовно,съпричастно отношение, както почувствахме тук, никъде не ни бе оказано.

Благодарим!

133 СУ, гр. София

 

133 СУ, гр. София

Нашите приятели

035761940За връзка с нас!

Полезни връзки

Контакти

За връзка с нас

Tel: 0357 62012; 0357 63712

гр. Панагюрище

ул. Райна Княгиня 28

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.