Новини

IN MEMORIAM

Почина големият български художник акад. Светлин Русев. Неговото име ще остане завинаги свързано с историята на българската култура. Той беше харизматична личност с дълбоко и проникновено творчество. Произведенията на Светлин Русев отразяваха богатия му вътрешен мир и социалната му ангажираност. Винаги търсещ и експериментиращ, той се отличаваше със своята чуствителност към важните теми на съвремието. Изкуството му беше и ще остане в съкровищницата на българското изобразително изкуство. Името на акад. Светлин Русев ще бъде запомнено с отзивчивост и готовност за подпомагане дейността на българските музеи, в частност и на музея в Панагюрище.Именно той съхрани богатите колекции от произведения на изкуството – живопис, графика, скулптура, керамика, които по волята на колекционера Иван Деянов, бяха дарени на музея в Панагюрище.

 

 

 

 

Откриване на изложба "Дарение Иван Деянов", 23.09.2004 г.

Исторически музей - Панагюрище

С личното участие на акад. Светлин Русев се организираха две изложби на най-представителните произведения от дарението в Панагюрище и София през 2004 г. Те са посветени на 100-годишнината от рождението на Иван Деянов. На тях Светлин Русев представи колекциите и личността му. Музеят в Панагюрище е признателен на световноизвесния творец акад. Светлин Русев и се прекланя пред делото му.

Поклон пред свтлата му памет!

 

Отзиви за нас

Почетът с българската история е вълнуващ. Особено значим става със съдействието на служителите. Много благодаря на всички сътрудници на музея! Много музеи сме обиколили, но такова грижовно,съпричастно отношение, както почувствахме тук, никъде не ни бе оказано.

Благодарим!

133 СУ, гр. София

 

133 СУ, гр. София

Нашите приятели

035761940За връзка с нас!

Полезни връзки

Контакти

За връзка с нас

Tel: 0357 62012; 0357 63712

гр. Панагюрище

ул. Райна Княгиня 28

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.