Новини

"Радиокафе" гостува на Исторически музей-Панагюрище

Днес, 20.10.2019 г. предаването "Радиокафе" на Радио София, с водеща Анелия Торошанова се излъчи от Историческия музей в град Панагюрище. Гостите и темите бяха разнообразни, цветни, емоционални.

Г-н Георги Писков, учител по история в СУ "Нешо Бончев" разказа за историята на града, за Априлското въстание и за Освобождението през 1878 г. Директорът на музея, доц. д-р Атанас Шопов също беше сред гостите на предаването. Той сподели за всички онези експозиции, с които посетителите могат да се запознаят, да докоснат и почувстват. "Радиокафе" продължи с участието на Стефан Рапонджиев, директор на градската библиотека, младата и талантлива певица - Виктория Манева и Христо Николов, зограф. Г-жа Милка Пискова сподели за проектите, които реализира Община Панагюрище, а г-н Марин Кушлов смая всички с магическото си изпълнение на гайда.

Сред младите и талантливи гости беше и Петър Немски, който имаше възможността да разкаже за работата си като хореограф и за създадената от него Танцова формация "Балканджии".

За екипът на "Радиокафе" и за всички участници в предаването беше чест и удоволствие за осъществяването на това предаване, именно в този приветлив и гостоприемен град - ПАНАГЮРИЩЕ!

Снимки: 

Отзиви за нас

Почетът с българската история е вълнуващ. Особено значим става със съдействието на служителите. Много благодаря на всички сътрудници на музея! Много музеи сме обиколили, но такова грижовно,съпричастно отношение, както почувствахме тук, никъде не ни бе оказано.

Благодарим!

133 СУ, гр. София

 

133 СУ, гр. София

Нашите приятели

035761940За връзка с нас!

Полезни връзки

Контакти

За връзка с нас

Tel: 0357 62012; 0357 63712

гр. Панагюрище

ул. Райна Княгиня 28

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.