Новини

ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ НА ИЗЛОЖБАТА „ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА – ГЕРОИЗМЪТ НА БЪЛГАРСКИЯ ВОЙНИК”

Днес, 7 октомври 2017 г. в Исторически музей – Панагюрище се откри съвместна изложба на музея с РК „Традиция” – Панагюрище, посветена на героизма на българския войник в Първата световна война. Начало на събитието постави доц. д-р Атанас Шопов, директор на музейната институция. Той припомни накратко историческите събития, довели до избухването на Първата световна война и включването на българските войски в нея. Г-н Шопов благодари на колегите си Ирина Ботева, главен уредник и завеждащ отдел „Нова история”, Радослав Станчовски, уредник филиал къща музей „Райна Княгиня” и Манол Панчовски, художник и фондохранител за усилията, вложени за подредбата на изложбата.

Ирина Ботева благодари на панагюрци предоставили и дарили вещи, документи и снимки за изложбата и музея. Връчени бяха Свидетелства за дарение на Иван Белишки и Петко Узунов. От своя страна Методи Навущанов, председател на РК „Традиция” – Панагюрище, поздрави присъстващите и благодари за доброто сътрудничество между музея и клуба. 

По време на откриването на изложбата музеят получи ново ценно дарение – пръстен за принадлежност към 27 Пехотен чепински полк от Петър Драев – член на НД „Традиция” клон „Родопчани” – Велинград. За дарението д-р Атанас Шопов, директор на музея връчи Свидетелства за дарение. 

Отзиви за нас

Почетът с българската история е вълнуващ. Особено значим става със съдействието на служителите. Много благодаря на всички сътрудници на музея! Много музеи сме обиколили, но такова грижовно,съпричастно отношение, както почувствахме тук, никъде не ни бе оказано.

Благодарим!

133 СУ, гр. София

 

133 СУ, гр. София

Нашите приятели

035761940За връзка с нас!

Полезни връзки

Контакти

За връзка с нас

Tel: 0357 62012; 0357 63712

гр. Панагюрище

ул. Райна Княгиня 28

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.