ИМАМЕ УДОВОЛСТВИЕТО ДА ВИ ПРИВЕТСТВАМЕ С "ДОБРЕ ДОШЛИ" В САЙТА НА ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ ПАНАГЮРИЩЕ

Ще се радваме това виртуално посещение да събуди желанието Ви да преоткриете и да идвате в нашия красив град, който има прекрасни природни дадености и богата културна история. Панагюрище се гордее с един от големите музеи в България, съхранил родовата ни памет и гордостта ни на достойни наследници. Ще имате възможност да видите както културно-исторически паметници с висока стойност, така и ценни колекции от книги, шедьоври на българската възрожденска архитектура, на изобразителното, пластичното и приложното изкуство. Всичко това е свързано с многовековното минало на нашия край, оставило ярък отпечатък върху съвременната идентичност на всеки панагюрец, а и на всеки българин. На гостите от чужбина бихме отделили специално внимание, така че първото им пребиваване тук да не бъде последно, а да идват и със свои приятели, които да стават и наши приятели. Очакваме Ви с радост и добронамереност!

Доц. д-р. Атанас Шопов, директор на Исторически музейгр. Панагюрище


В събота и неделя за посещение са отворени Музеен комплекс и къща музей "Райна Княгиня"

Работно време на Исторически музей - Панагюрище с посетители:

 


Летни занимания 2024 г.

И тази година стартирахме летните занимания в музея. Програмата ни ще продължи цяла седмица. Днес бяхме в прохладния двор на Природонаучния музей. С много усмивки, вълнение и креативни идеи децата от различни възрастови групи твориха, рисуваха и изработиха пъстри произведения.

"История на протипожарната служба гр. Панагюрище"

На 4.07.2024 г. в конферентната зала на Исторически музей - Панагюрище се представи книгата "История на противопожарната служба гр. Панагюрище". Тя е изготвена по сведения на о.з. полковник Георги Митов, бивш началник на пожарната в града. Нейн съставител е Васил Станчев. Обхваща периода между 1944-1998 г. В книгата са включени снимки и материали от архива на Исторически музей - Панагюрище, от лични архиви на работещи в музея, а също така и от архива на Общинска библиотека "Стоян Дринов" гр. Панагюрище

СУ "Нешо Бончев" раздаде дипломите на своите десетокласници

Средно училище "Нешо Бончев" раздаде дипломите за завършен десети клас на своите възпитаници. Тържествената церемония се състоя в конферентната зала на Исторически музей - Панагюрище в присъствието на учители, ученици и родители.

Ново дарение постъпи в музея

Вчера, 02 юли, Исторически музей - Панагюрище получи интересно дарение. Господин Никола Панчовски от Панагюрище се раздели с ценна наследствена вещ. Това са автентични кожени дисаги от конско седло, украсени с флорални мотиви. Директорът на музея, доц. д-р Атанас Шопов, благодари на дарителя като му връчи традиционното за институцията Свидетелство за дарение. Постъпилата вещ ще обогати Етнографския фонд на музея.

Страници

Отзиви за нас

Почетът с българската история е вълнуващ. Особено значим става със съдействието на служителите. Много благодаря на всички сътрудници на музея! Много музеи сме обиколили, но такова грижовно,съпричастно отношение, както почувствахме тук, никъде не ни бе оказано.

Благодарим!

133 СУ, гр. София

 

133 СУ, гр. София

Нашите приятели

035761940За връзка с нас!

Полезни връзки

Контакти

За връзка с нас

Tel: 0357 62012; 0357 63712

гр. Панагюрище

ул. Райна Княгиня 28

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.