ИМАМЕ УДОВОЛСТВИЕТО ДА ВИ ПРИВЕТСТВАМЕ С "ДОБРЕ ДОШЛИ" В САЙТА НА ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ ПАНАГЮРИЩЕ

Ще се радваме това виртуално посещение да събуди желанието Ви да преоткриете и да идвате в нашия красив град, който има прекрасни природни дадености и богата културна история. Панагюрище се гордее с един от големите музеи в България, съхранил родовата ни памет и гордостта ни на достойни наследници. Ще имате възможност да видите както културно-исторически паметници с висока стойност, така и ценни колекции от книги, шедьоври на българската възрожденска архитектура, на изобразителното, пластичното и приложното изкуство. Всичко това е свързано с многовековното минало на нашия край, оставило ярък отпечатък върху съвременната идентичност на всеки панагюрец, а и на всеки българин. На гостите от чужбина бихме отделили специално внимание, така че първото им пребиваване тук да не бъде последно, а да идват и със свои приятели, които да стават и наши приятели. Очакваме Ви с радост и добронамереност!

Доц. д-р. Атанас Шопов, директор на Исторически музейгр. Панагюрище


Работно време на Исторически музей - Панагюрище с посетители:

  • 12:00 - 17:00 ч. - понеделник /санитарен полуден/
  • 9:30 - 17:00 ч. - вторник - неделя
  • Касата спира да продава билети в 17:00 ч.
  • До 17:30 ч. посетителите напускат експозициите и сградите на музея.
  • В неделя за посещение са отворени Музеен комплекс и къща музей "Райна Княгиня"

Някои вече си получиха подаръците!

В Националната седмица на четенето Арт-клуб „Асарел“ в партньорство с Исторически музей гр.Панагюрище стартира своята празнична инициатива „Подарената книга е чудо“. В продължение на 10 дни от 10 декември до 23 декември включително ще оставяме книга от съвременен български автор и на гостувалите на Арт-клуб „Асарел“ през 2019 година, на знакови за гр.Панагюрище места. Места, свързани с историята и славното минало на града ни. Книгите са с личен автограф от авторите.
Две от книгите вече са в ръцете на своите собственици. Четивото с автор Мирослава Коларова предизвика интереса на посетителка от с. Петрич. А "Поздравь от Панагюрище" на Стоян Радулов привлече вниманието и накара велинградчанка да я вземе в ръце и да разлисти с интерес страниците на книгата, която ни запознава със стари във времето, но не и забравени интересни факти за столицата на свободата - Панагюрище
!

ПОКАНА

 

 

 

 

РОТАРИ ПЛЕНЕР

"СТЕФАН ЧУКЛЕВ"

Място: Исторически музей- Панагюрище

Начало: 17:30 ч.

ЗАПОВЯДАЙТЕ!

И нека празниците започнат сега!

 

В Националната седмица на четенето Арт-клуб „Асарел“ в партньорство с Исторически музей гр.Панагюрище стартира своята празнична инициатива „Подарената книга е чудо“. В продължение на 10 дни от 10 декември до 23 декември включително ще оставяме книга от съвременен български автор и на гостувалите на Арт-клуб „Асарел“ през 2019 година, на знакови за гр.Панагюрище места. Места, свързани с историята и славното минало на града ни. И на такива, в които духът на бъдещето и задъханото ни настояще се срещат. Книгите са с личен автограф от авторите.
И те са:
Ели Видева,Мария Донева,Атанас Капралов,Мирослава Коларова,Маргарита Петкова,Калин Донков,Мартин Спасов,Елица Мавродинова,Мария Лалева,Стоян Радулов.

Желаем на всички светлият коледен дух да присъства в сърцата и да разширява съзнанието дълго след Коледа!
Желаем здраве и устременост!
И срещи с повече чудеса – защото мечтите са сбъднатите такива!
Усмихвайте се!
И светете!

Историческият музей посрещна златните момичета на България

На 10.12.2019 г. Исторически музей - Панагюрище посрещна златните момичета на България. Невероятните преживявания на “златните момичета” в Панагюрище часове преди уникалния им спектакъл “Светът на златните момичета” продължават! Организаторите на събитието от “Асарел МЕДЕТ” срещнаха двете златни съкровища - панагюрското и “златните момичета”! Преживяването беше много вълнуващо. Всички останаха без дъх при вида и блясъка на деветте златни съда. Момичетата поглъщаха всяка дума на директора на музея доц. Шопов, който им разказа историята на съкровището. Те задаваха въпроси и искаха да знаят всяка подробност за изработването му, която е известна. След това се насладиха на всеки предмет. Голямата изненада беше, когато им разрешиха да докоснат с ръцете си историческата златна ценност. Със затаен дъх и огромно внимание взимаха всеки съд, любуваха му се и си правиха снимки за спомен. Доц. Шопов пожела златото да им донесе злато и много успех в Токио 2020 г. Всички фотографи снимаха и направиха забележителни кадри на развълнуваните момичета и треньори. Прекрасна среща с момичетата имаше и г-жа Веселина Цоцоркова, която изказа своята огромна обич и възхищение от победите на любимките на България. Те пък и благодариха за посрещането и всички приятни и вълнуващи моменти в Панагюрище. Г-жа Илиана Раева също беше подготвила специална изненада за музея. Със силни думи, тя подари на музея златната книга на световните шампионки на българската художествена гимнастика “Златната диря”. Доц. Шопов искрено се развълнува и благодари и каза, че книгата ще стои заедно със златното съкровище.

Страници

Отзиви за нас

Почетът с българската история е вълнуващ. Особено значим става със съдействието на служителите. Много благодаря на всички сътрудници на музея! Много музеи сме обиколили, но такова грижовно,съпричастно отношение, както почувствахме тук, никъде не ни бе оказано.

Благодарим!

133 СУ, гр. София

 

133 СУ, гр. София

Нашите приятели

035761940За връзка с нас!

Полезни връзки

Контакти

За връзка с нас

Tel: 0357 62012; 0357 63712

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.